Ons menu
Beste gast, welkom bij het Zusje van André Dokter.
Fijn dat we een gezamenlijke liefde hebben: eten.
Bij ons in het Zusje van draait alles om lekker eten. Zowel in de keuken als daarbuiten doen we er alles aan om u dit te laten ervaren. Zo werken we natuurlijk alleen met de mooiste producten en laten deze zo vers mogelijk aanleveren. Bovendien gaat onze keukenbrigade heel ver voor bijzondere smaakbeleving, bijvoorbeeld door garing op de Big Green Egg bbq of, lekker slow, door het vlees juist te laten rijpen in onze (unieke) dry aging kast.
Niet alleen onze keukenbrigade heeft een passie voor smaken en lekker eten, onze bediening kan er ook wat van. Ze zetten altijd een stap extra voor onze gasten en geen vraag is hun te gek. Daarnaast combineren ze het liefst alle gerechten met een goed glas en nemen u het liefst aan de hand mee door de wijnkaart. Ook worden ze erg blijf van de mooie bier&spijs combinaties die ze voor u hebben samengesteld.
Al met al staat hier vanavond een team dat houdt van heerlijk eten en haar gasten. We zullen er dan ook alles aan doen u een heerlijke avond te bezorgen, waarin het u aan niets ontbreekt. We zeggen dan ook: wees welkom en ontdek het Zusje van André Dokter.
Liefs, het Zusje
Voorgerechten
Brood
Kruidenboter | diverse smeersels
Carpaccio
Ossenhaas | Parmezaanse kaas | truffelmayonaise
Biet tartaar
Gerookte biet | shii- take | appel | 64 graden ei
Makreel
Knolserderij | zure room | mierikswortel
Eendenrilette
Sinaasappel | kaneel | ingelegde groenten
Pekingeend
Hoisin | zoetzure prei | komkommer
Soepen
Pinda
Oosterse soep met kippendij | kokosmelk | ketjap
Groninger Mosterdsoep
Prei | droge worst
Vleesgerechten
Black Angus Tournedos
Meest malse deel van het rund, gesneden uit het middelste deel van de ossenhaas
Groninger Ribeye
Gesneden uit het ribstuk van het rund, typerende vetmarmering
Spareribs André
Oriëntale marinade | gepekelde groenten | naar keuze knoflook-, whiskey- of pittige rode saus
Spareribs klein
Oriëntale marinade | gepekelde groenten | naar keuze knoflook-, whiskey- of pittige rode saus
Saté
Varkenshaas | satésaus | gebakken uitjes
Dry-aged Black Angus T-bone
Drie weken gerijpt
Dry-aged Special
Wisselend drooggerijpt vlees
Short rib
Langzaam gegaarde sparerib van het rund, geserveerd zonder bot
Chateaubriand | voor twee
Gesneden uit het dikste gedeelte van de ossenhaas
Alle gerechten worden geserveerd met diverse groenten, patat en salade
sauzen: pepper brandy, mushroom, béarnaise, bordelaise
Visgerechten
Vis van de dag
Dagverse vis die de afslag ons biedt
Kabeljauw
Aardpeer | amandel | dashiboter |
Zeebaars
Venkel | knolserderij | beurre rouge
Vegetarische gerechten
Pompoenrisotto
Buratta | salie | kastanje | Parmezaanse kaas
Spitskool Rendang
Gefrituurde bloemkool | eidooier | schuim van kaffir |
Dessert
Appelstrudel
Bladerdeeg | appel | rozijnen | rum
Crème brulée
Vanille | frambozen sorbetijs
Herfst
Pompoen | mandarijn | speculaas | hazelnoot
Dame blanche
Vanille-ijs | slagroom | chocoladesaus
Verrassingsdessert
Laat u verrassen door onze koks van de patisserie
Machedoux
Romig geitenkaasje van biologische geitenhouderij 'De Oude Streek''