Ons menu
Beste gast, welkom bij het Zusje van André Dokter.
Fijn dat we een gezamenlijke liefde hebben: eten.
Bij ons in het Zusje van draait alles om lekker eten. Zowel in de keuken als daarbuiten doen we er alles aan om u dit te laten ervaren. Zo werken we natuurlijk alleen met de mooiste producten en laten deze zo vers mogelijk aanleveren. Bovendien gaat onze keukenbrigade heel ver voor bijzondere smaakbeleving, bijvoorbeeld door garing op de Big Green Egg bbq of, lekker slow, door het vlees juist te laten rijpen in onze (unieke) dry aging kast.
Niet alleen onze keukenbrigade heeft een passie voor smaken en lekker eten, onze bediening kan er ook wat van. Ze zetten altijd een stap extra voor onze gasten en geen vraag is hun te gek. Daarnaast combineren ze het liefst alle gerechten met een goed glas en nemen u het liefst aan de hand mee door de wijnkaart. Ook worden ze erg blijf van de mooie bier&spijs combinaties die ze voor u hebben samengesteld.
Al met al staat hier vanavond een team dat houdt van heerlijk eten en haar gasten. We zullen er dan ook alles aan doen u een heerlijke avond te bezorgen, waarin het u aan niets ontbreekt. We zeggen dan ook: wees welkom en ontdek het Zusje van André Dokter.
Liefs, het Zusje
Voorgerechten
Brood (om te delen)
Kruidenboter | Diverse smeersels
Charcuterie (om te delen)
Diverse vleeswaren van slagerij Brockhuizen
Carpaccio
Ossenhaas | Parmezaanse kaas | Olijven | zongedroogde tomaten | Truffelmayonaise
Gravad Lax
gepekelde zalm | dille | rettich | mosterd
Caprese
Tomatenbouillon | buffel mozzarella | basilicum | tomatensorbet
Verrassing
Een seizoensgebonden verrassing
Soepen
Geroosterde paprikasoep
crème fraîche | rauwe ham | tijm
Groninger Mosterdsoep
Groninger Mosterdsoep | Ijsbergsla | Spekjes
Vleesgerechten
Black Angus Tournedos
Meest malse deel van het rund, gesneden uit het middelste deel van de Ossenhaas
Spareribs André
Oriëntale marinade | Kimchi | naar keuze knoflook-of whiskeysaus
Rib- eye
ribstuk van het rund | typerende vet marmering
Saté
Varkenshaas | Satésaus | Gebakken uitjes
Dry-aged Black Angus T-bone
Drie weken gerijpt | Steak bestaande uit een deel Entrecote en een deel Ossenhaas
Groninger Weiderund
Drie weken gerijpt | Lende van het rund uit eigen regio
Côte de boeuf | voor twee
Ribstuk, het mooiste deel van de ribeye
Verrassing
Een seizoensgebonden verrassing wat zowel vis als vlees kan zijn
Alle gerechten worden geserveerd met diverse groenten, friet en salade
_Pepper brandy _ Mushroom _Chimichurri
Visgerechten
Vis van de dag
Dagverse vis die de afslag ons biedt
Surf & Turf
Tournedos | Gamba's | Kruidenboter
Tarbot
À la meunière | citroen | peterselie
Vegetarische gerechten
Aardappel- asperge gratin
groene asperge | Kimchi | paddenstoelen
Spitskool rendang
Bloemkool | curry madras | gerookte amandelen
Dessert
Panna Cotta
gekonfijte citroen | Griekse yoghurt } basilicum
Crème brulée
Vanille | Frambozen sorbetijs | Slagroom
Eton Mess
aardbeien | mascarpone | merengue | verveine
Dame blanche
Vanille-ijs | Slagroom | Chocoladesaus
Verrassingsdessert
Laat u verrassen door onze koks van de patisserie
Kaasplank
Wisselende selectie van kaashandel 'Van der Leij'