Het restaurant

De warme en gemoedelijke sfeer van ons Zusje hebben we te danken aan het mooie centrum van Groningen met haar rijke historie. De Oosterstraat zelf heeft een lange geschiedenis die meer dan zeven eeuwen teruggaat. Samen met de Herestraat is de Oosterstraat de hoofdverbinding vanuit het zuiden naar de Grote Markt. De eerste stenen huizen verrezen al in de 13e eeuw in de straat. Waarschijnlijk was de straat al in de 14e, wellicht begin 15e eeuw volgebouwd. Veel panden, waaronder ons pand, in de straat hebben dan ook een zeer oude kern.

De Oosterstraat waar het Zusje is gevestigd, is in hartje centrum en daarom bij uitstek een goede plek om als vanouds te genieten van heerlijk eten en drinken in een vernieuwde stadse omgeving.

Bij binnenkomst bij het “Zusje” ziet u meteen ons “pronkjewail” (pronkjuweel): de prachtige rijpingskast (Dry Aging), goedgevuld met alleen het allerbeste vlees. Onder gecontroleerde omstandigheden rijpen we zelf ons “vlees van de dag”, oplopend van 14 tot wel 50 dagen. Samen met onze vestiging in Briltil, zijn we uniek in Noord Nederland met deze manier van koken.

Als blikvanger van ons pand vindt u onze royale eetbar. Dit is een vernieuwd concept waarbij u kunt genieten van heerlijke kleine gerechten, ter plekke klaargemaakt op de Big Green Egg. Aan de eetbar kunt u vanaf half negen ’s avonds allerlei lekkere kleine gerechten bestellen, zalig naast de borrel of als maaltijd. De barman vertelt u graag meer over goede wijn- of bier&spijs combinaties.

Door de bescheiden serre en heerlijke stadstuin aan de achterzijde van het pand, is het ook in de zomer erg goed toeven bij het Zusje.